Les beques, que superen els 117.000 euros, s’ingressaran als comptes corrents de les famílies beneficiàries

Pep Gimeno Botifarra visitarà les escoles d’infantil per commemorar el 9 d’octubre

El passat dilluns 3 d’octubre, la Junta de Govern Local aprovà la concessió de la segona fase de les beques a l’estudi i adquisició de llibres de text i material escolar curricular “Xarxa Llibres”. L’import de les ajudes concedides a alumnes de Xàtiva ascendeix a un total de de 117.928,43 euros. El número de beneficiaris arriba als 1.473 alumnes. La previsió que maneja el departament d’Educació és que les ajudes s’ingressen per transferència bancària a les famílies beneficiàries abans del 28 d’octubre.

La regidora d’Educació, Amor Amorós (EU Xàtiva en Comú), ha valorat positivament el funcionament del programa a Xàtiva. Amorós considera que “Xarxa llibres ha estat implantat molt bé en tots els centres de la ciutat”. La regidora ha volgut “agrair la dedicació dels mestres i professors pel treball extra desenvolupat, que ha fet possible el correcte funcionament d’aquest programSONY DSCa”.

D’altra banda, Amorós ha informat de la posada en marxa de l’activitat “Botifarra a l’escola” organitzada conjuntament per les regidories d’Educació i Política Lingüística. L’activitat, que servirà per commemorar la festivitat del 9 d’octubre a l’àmbit escolar de la ciutat, consisteix en què Pep Gimeno Botifarra visitarà els col·legis d’educació infantil per compartir amb els xiquets i xiquetes cançons tradicionals valencianes, endevinalles i embarbussaments recuperats de la tradició oral de les nostres comarques. Hui, Botifarra visitarà les escoles infantils Betània, Ninos i A gates. Demà dijous anirà al Teresa Coloma, a El Corro i a l’Atilio Bruschetti i divendres serà el torn dels xiquets del Taquígraf Martí.

La novetat d’enguany és que el concurs literari per a escolars que tradicionalment es convoca amb motiu del 9 d’octubre es dedica als alumnes de 6è de primària. El tema escollit per a aquesta edició és la interculturalitat. L’acte de lliurament de premis tindrà lloc el proper divendres dia 7, a les 11h, a la costa del
castell. Alfred Boluda, regidor de Memòria Històrica i Política Lingüística, explica que “hem triat l’espai que hi ha entre el grup de les Santes i l’ermita de Sant Feliu i el palau islàmic de l’Aljama perquè és un lloc on es palesa la barreja de cultures que històricament s’ha donat a la ciutat, lligant-ho amb el tema de la interculturalitat escollit per al concurs literari escolar d’enguany”. Aquest acte de lliurament de premis es planteja com una activitat lúdica a l’aire lliure en la qual també participarà Pep Gimeno Botifarra i el guitarrista Pere Ródenas.  Els regals amb què seran obsequiats els premiats al concurs literari han estat proporcionats per Escola Valenciana.Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmail