Després de la reunió de hui de la comissió mixta d’ajuda a les víctimes del conflicte sirià, la regidora de Benestar Social, Xelo Angulo, el regidor de Participació Ciutadana, Miquel Alcocel (EU Xàtiva en Comú), el portaveu del Grup Municipal de Ciudadanos, Juan Giner i el coordinador de la comissió, Joan Bou, han comparegut davant la premsa per anunciar que Xàtiva acollirà a una família de refugiats. Angulo ha informat de l’inici dels tràmits per traslladar a la ciutat a una de les famílies que actualment es troben allotjades al Centre d’Atenció de Refugiats de Mislata. D’aquesta manera, Xàtiva ajudarà a descongestionar aquest centre per tal que hi puga accedir una nova família.

Aquesta decisió, presa unànimement en el sí de la comissió mixta, pretén facilitar els mitjans per millorar les condicions de vida d’aquestes víctimes de la guerra, ja que Xàtiva té preparat un dispositiu d’acollida per a aquestes persones que es troba desaprofitat com a conseqüència de les polítiques de la UE respecte a l’actual crisi humanitària.

El reallotjament d’aquesta família a Xàtiva suposarà l’inici d’un protocol d’integració que arrancarà amb la selecció de l’habitatge entre els recursos que la ciutadania ha posat a l’abast de la comissió mixta. El pagament del lloguer de l’habitatge es tramitarà a través d’una de les ONGs conveniades amb el Ministeri de Treball a tal fi, qui es farà càrrec d’aquest cost, així com de sufragar les despeses d’alimentació i subministraments bàsics. El procés d’integració també inclou l’escolarització dels menors que pertanyen a aquesta unitat familiar.Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmail