Participaran al voltant de 1.200 alumnes de Xàtiva, Llosa de Ranes, Genovés i Canals.

Aquest matí s’ha presentat l’onzena edició del concurs literari escolar “Què és la seguretat vial?” A la roda de premsa de presentació han assistit el regidor de Mobilitat, Miquel Lorente (EU Xàtiva en Comú) i la regidora de Policia Local, Mariola Sanchis, acompanyats pels agents Enrique Gómez, cap de la policia i Arturo Tormo, coordinador de seguretat vial. L’objectiu de la iniciativa és crear hàbits i comportaments vials segurs entre la població escolar de la ciutat, tant si són vianants com si utilitzen bicicleta o vehicles a motor. En aquesta campanya participen les regidories de Policia, Mobilitat i el departament d’Educació Viària.

El concurs va dirigit a joves escolars entre 11 i 13 anys, alumnes de 6è de primària i de 1r de secundària que cursen estudis en centres públics i privats i de la ciutat de Xàtiva. També participen centres educatius de les veïnes localitats de Llosa de Ranes i Genovés i el col·legi Vicent Rius de Canals. En total, es preveu que participen 1.180 escolars.

Els alumnes podran presentar una única redacció en castellà o en valencià, on expressen el que significa per a ells l’educació viària i les mesures de seguretat que solen utilitzar en un desplaçament, podent adjuntar dibuixos o fotografies a la redacció. El concurs s’inicia hui i els treballs es recolliran el dia 2 de juny. El lliurament dels premis està previst per al dia 10 de juny, a les 13:30 hores, al saló noble de la Casa de la Cultura de Xàtiva.

Les despeses del projecte educatiu ascendeixen a 9.000 €, on s’inclouen aportacions econòmiques, regals i material logístic. Aquest import serà sufragat per les següents entitats públiques, empreses privades i col·laboradors:

 

AJUNTAMENT DE XÀTIVA DIPUTACIÓ DE VALENCIA MANCOMUNITAT DE MUNICIPIS LA COSTERA-CANAL
ADEXA AJUNTAMENT DE LLOSA DE RANES AJUNTAMENT DE GENOVÉS C.O.R.
PINTURAS JOVIRA FAMILY CASH COSPARK TEINSA COMUNICACIONES
DESGUACES GONAZALEZ PLAZA MAYOR VIAJES LEVANTE HOTEL MURTA
INDITEC TOT MULTISERVICIS RECREATIVOS SAETABIS CLINICA DENTAL CARRALERO

 

 Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmail