El col•lectiu d’EUPV Xàtiva Unida va presentar ahir la seua sèrie de conferències “Uním Pensaments”. L’ex-diputada d’EUPV i coordinadora de l’àrea de memòria d’Esquerra Unida, Esther López Barceló va presentar el seu llibre “La conquista de las ciudades”, un llibre que arreplega converses amb els anomenats “alcaldes del canvi” a Madrid, Barcelona, Zaragoza, Alacant o La Corunya entre d’altres i que han significat el pas de les “noves opcions electorals” també animenades “confluències”, als ajuntaments i l’inici de la nova forma de fer política.

Esther L. Barceló, que ha sigut durant quasi dos anys responsable el gabinet en l’àrea d’hisenda en l’Ajuntament de Madrid, va explicar aquesta oportunitat per a conèixer “les ciutats del canvi” i va dir que es tracta de “ciutats referents en la lluita contra el neoliberalisme i la dreta” que ho han iniciat amb “candidatures fetes per i per a la gent”.

El llibre ha sigut prologat pel diputat Alberto Garzón i la recaptació de la seua venda es destinarà íntegrament a una fundació que promou la recerca i el pensament crític. Del seu contingut Esther López, destacava també que “parlem de com ha sigut el pas d’estar en les mobilizaciones a les institucions”, i destacava les dificultats per a governar al costat d’altres forces “que no desitgen la transformació de la societat” i amb alguns mitjans de comunicació que arriben fins a “criminalitzar l’activisme social”. Malgrat tot, va dir que “és molt important donar veu als protagonistes que han de continuar il•lusionant a tota l’esquerra, l’esquerra transformadora” va matizar despres de destacar el paper transformador i de canvi d’Esquerra Unida al govern de Xàtiva després les darreres eleccions.Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmail