Amor Amorós: “des de l’Ajuntament, treballem perquè tots els centres reunisquen les millors condicions possibles i vagen millorant”.

 La regidora d’Educació, Amor Amorós (EU Xàtiva en Comú), acaba d’anunciar que la Diputació de València destinarà 130.000 euros per a actuacions en accessibilitat i eficiència energètica en el col·legi públic Taquígraf Martí. Xàtiva es veu beneficiada així per la mesura de l’ens provincial, que va decidir destinar en el pressupost de 2017 un total de set milions d’euros en ajudes directes als municipis per al manteniment dels col·legis, dins del Pla Municipal de Manteniment d’Escoles. L’objectiu és proporcionar recursos als ajuntaments per suplir les mancances del finançament que dificulten poder atendre totes les actuacions de manteniment requerides pels centres educatius de la província de València.

Amorós, aclareix que “es tracta d’un pla molt concret de la Diputació i en futures edicions es tindrà en compte les necessitats d’altres centres. Són actuacions molt concretes d’accessibilitat i eficiència energètica. S’ha considerat criteris com l’antiguitat en les sol·licituds o nombre d’alumnes del centre. Des de l’Ajuntament, treballem perquè tots els centres reunisquen les millors condicions possibles i vagen millorant”.

 AMOR AMORÓS:

 

 

El Pla Municipal de Manteniment d’Escoles ajudarà a sufragar actuacions de conservació i manteniment en un total de 44 centres d’educació infantil i primària pertanyents a nuclis poblacionals diferents i distribuïts entre les 14 comarques de València. Aquesta actuació va ser presentada ahir per la vicepresidenta de la Diputació, Maria Josep Amigó; el conseller d’Educació, Recerca, Cultura i Esport, Vicent Marzà i la diputada de Benestar Social, Mercedes Berenguer. Amb aquest pla que, segons fonts de la Corporació Provincial tindrà continuïtat el proper exercici, es veuran beneficiats prop de 14.000 alumnes matriculats en aquestes 44 escoles, entre les quals es troba el CP Taquígraf Martí de Xàtiva.

Per determinar els centres beneficiaris dels ajuts, s’ha comptat amb l’assessorament tècnic de la Conselleria d’Educació. En primer lloc, amb l’establiment de prioritats en el tipus d’actuacions -s’ha optat per la substitució i adequació de portes i finestres, ja que incideixen directament en una millora de l’eficiència energètica-, com també en la consideració de criteris d’equilibri territorial i poblacional. S’han escollit centres de municipis de diversos trams de població i s’ha establert un màxim d’un ajut per localitat.

El Taquígraf Martí va ser un dels centres escolars de Xàtiva que es va veure beneficiat per la creació de línies d’educació infantil gratuïtes, juntament amb l’Attilio Bruschetti.

Xàtiva és una de les ciutats més afavorides per aquesta iniciativa.Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmail